2.3.13

Herkullinen appelsiini-jogurttikakku!


Harvoin tulee tehtyä kuivakakkuja. Ennemmin valitsen toteutettavaksi jotakin muuta. Mikäli pitopöydässä on tarjolla kuivakakkuja, jätän yleensä ne syömättä ja keskityn muihin tarjottaviin herkkuihin. Toki olen saanut maistaa hyviä, itse asiassa erinomaisia kuivakakkuja elämäni varrella. Niitä ei vain tule ensimmäiseksi tehtyä taikka valittua herkkujen joukosta. Johtuneeko asennoitumiseni lapsuuteni kakkukokemuksista vai vain erityisen makeaan ja mehevään suuntautuneesta makuaististani.

Oli miten oli, tässä on nyt tarjolla sellainen ”kuivakakkuresepti”, että luulisi vannoutuneenkin kuivakakun vihaajan pitävän. Tämä resepti on nimittäin kaikkea muuta kuin kuiva. Jogurtti ja mantelijauhot sekä paistamisen jälkeen lisättävä appelsiinisiirappi tekevät tästä kakusta kostean, mehevän ja suussa sulavan. Kakussa ei ole lainkaan kananmunia ja lisäksi se on älyttömän helppo tehdä. Kannattaa laittaa resepti muistiin pääsiäisen pitopöytää ajatellen:)




Herkullinen appelsiini-jogurttikakku:



2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3.5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl kanelia
1 appelsiinin kuori hienoksi raastettuna

appelsiinisiirappi:


1 appelsiinin mehu puristettuna
0.5 dl sokeria


Sekoita kakun nestemäiset aineet keskenään ja kuivat aineet sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kaada kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Tee appelsiinisiirappi. Mittaa siirapin aineet kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia tai kunnes seoksesta tulee siirappimaista. Tee haarukalla reikiä jäähtyneeseen kakkuun. Kaada siirappi kakun päälle. Olen usein kaatanut siirapin kakun pohjan päälle tehtyäni ensin reikiä pohjaan. Näin kakun pinta jää kauniiksi tarjoilua ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti