28.3.13

Pääsiäisenä herkutellaan hedelmä-sitruspavlovalla!



Ulkona paistaa aurinko ja kevät saapuu vauhdilla. Päälle vielä pääsiäisen vapaat ja pöytään herkullista hedelmä-sitruspavlovaa. Ihanaa!!!

Pavlova on herkullinen ja ennen kaikkea helppo jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava (ks. myös suklaapavlovan ohje). Marenkipohjan voi tehdä päiviä aikaisemmin ja tortun/kakun täyttäminen käy hetkessä juuri ennen tarjoilua. Monesti uskotaan, että pavlova on todella makeaa juuri sokeripitoisen marenkipohjansa vuoksi. Näin ei kuitenkaan ole, mikäli tortun/kakun täyttää jollakin raikkaalla.

Pääsiäisen ja kevään kunniaksi täytin pavlovan sitruunarahkalla ja hedelmillä. Loppusilauksen tortulle/kakulle antaa suklaarouhe ja –kastike sekä paahdetut mantelilastut. Tämä herkku oli tarkoitettu talkooporukalle ja tarjoiluvadilta se katosi alle 15 minuutissa.

Hyvää Pääsiäistä!



Hedelmä-sitruspavlova! (yksi suuri kakku, joka tosin riitti vain neljälle suurelle miehelle)


marenkipohja:


4 munan valkuaista
2.5 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl sitruunamehua tai viinietikkaa


sitruunarahka:


2.5 dl vispikermaa
2 prk sitruunarahkaa (valio)
(4 rkl tai maun mukaan sitruslikööriä, esim. cointreau)


muut täytteen osat:


hedelmiä: (4 kpl kiivejä, puolikas ananas, mango, appelsiini)
40 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
20 g tummaa suklaata sulatettuna
¾ dl mantelilastuja paahdettuna


Marenkipohja: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista kunnes vaahto pysyy vatkaimen vispilässä putoamatta siitä. Lisää loppuun sokeriin maissitärkkelys ja sekoita. Jatka vatkaamista. Lisää sokerimaissitärkkelysseosta vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto kovaa ja kiiltävää marenkia. Lisää viinietikka/sitruunamehu ja sekoita lusikalla. Levitä marenki pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi keoksi. Jätä keko reunoilta korkeammaksi. Paista 125 asteessa noin 1 h 10 min. tai kunnes marenki on kuivunut ulkoa, mutta ovat vielä hieman tahmainen sisältä. Anna jäähtyä.


sitruunarahka ja kakun kokoaminen:
Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa rahkat. Vatkaa tasaiseksi. Mausta halutessasi sitrusliköörillä. Kaada rahka marenkipohjan päälle ja levitä tasaiseksi.

Pilko hedelmät ja kasaa ne rahkan päälle. Ripottele suklaarouhe ja valuta sula suklaa kakun päälle. Lisää lopuksi paahdetut mantelilastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti