9.3.13

Pähkinöitä, suklaata ja snickers-patukoita = Amerikkalaiset pikkuleivät!


Amerikkalaiset herkut tuppaavat yleensä olemaan todella makeita ja täyteläisiä. Niitä voisi nimetä myös hörmelönpörmelöiksi tai vain jööteiksi. Sopii minulle, kun voi olla varma että jokaisella suupalalla saa suun täyteen makiaa.

Tällä kertaa leivoin kaverilleni tuliaisiksi himoittavan hyviä amerikkalaisia pikkuleipiä. Nämä pikkuleivät ovat todellakin hörmelönpörmelöitä ja nimensä veroisia. Ne ovat nimittäin yltiöpäisen täynnä kaikkea ihanaa: pähkinöitä, suklaata ja Snickers-patukoita. Ystäväni Blanche on antanut minulle tämän kallisarvoisen reseptin. Ja luvalla, pistän sen jakoon.




Amerikkalaiset pikkuleivät:

 
110 g pehmeää voita
1.25 dl sokeria
1.25 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
2 dl kaurahiutaleita
2 kpl Snickers-patukoita pieneksi pilkottuna
150 g taloussuklaata karkeaksi rouhittuna/paloiteltuna
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä (pähkinät voi jättää pois tai korvata joillakin toisilla pähkinöillä)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vähitellen. Vältä liikaa vaivaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää lopuksi Snickers-palat, rouhittu taloussuklaa ja hasselpähkinät. Pyörittele taikinasta palleroita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä riittävästi tilaa palleroiden väliin. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 min. tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Varo paistamasta liikaa. Tällöin pikkuleivistä tulee kauttaaltaan kuivia. Onnistunein paistotulos on, kun pikkuleivät ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti