4.4.13

Marianne-kuppikakut!



Lähikauppamme pisti pillit pussiin ja lopetti toimintansa. Viimeiset päivät kaikki myytiin 40 % alennuksella. Kun minä kerkesin kauppaan, ammottivat hyllyt jo lähes tyhjyyttään. Koriini sentään kerääntyi kasa leivontaan sopivia tuotteita, kuten mausteita, sokereita ja makeisia. Makeisten joukossa oli muutama pussi Marianne-rakeita, joita päätin käyttää pikimmiten kuppikakkujen maustajina. Piparmintun maku yhdistettynä suklaaseen on vastustamaton

Kuorrutin kuppikakut sveitsiläisellä voikreemillä, jonka olin maustanut vanilja-aromilla. Ensimmäistä kertaa tein ruusukkeita kreemistä ja onnistuin niissä mielestäni hyvin. Sen enempää en koristellut ruusukkeita. Ne ovat yksinkertaisuudessaan tyylikkäitä.

Kevät on täällä. Aurinkoa viikonloppuun!

Marianne-kuppikakut (noin 15 normaalikokoista kuppikakkua):


Marianne-kuppikakut:

2 munaa
1.5 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl kermaa tai maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g Marianne-rakeita murskattuna (myös Marianne-rouhe käy)


Sveitsiläinen voikreemi:

1.25 dl munanvalkuaisia
2.5 dl sokeria
2.5 dl eli 225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 tl vaniljaesanssia


kuppikakut:
Vatkaa kuppikakkujen munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivia aineita, voita ja kermaa vuorotellen munasokerivaahtoon varovasti käännellen. Lisää Marianne-rakeet. Laita kuppikakkuvuokia kuppikakkumuottiin ja annostele taikinaa noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.


Sveitsiläinen voikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja sokeria vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää huoneenlämpöinen voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa. Lisää lopuksi vaniljaesanssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti