24.1.14

Appelsiinipikkuleivät suklaakuorrutteella!



Nämä rapeat ja maukkaat suklaakuorrutteiset appelsiinipikkuleivät syntyvät todella helposti. Ainoastaan malttia vaaditaan taikinan tekeytymisen odottelussa. Ja mikäli herkkuhammasta kolottaa oikein kovasti ja kiire syömiselle on kova, voi suklaakuorrutuksen jättää ajanpuutteessa pois. Suosittelen kuitenkin pikkuleipien kastamista tummaan suklaaseen. Appelsiinin ja suklaa liittohan on tunnetusti täydellinen.

Ensi viikolla luvassa jälleen jotain appelsiinista ja suklaista tosin kakun muodossa...

-Doro-
 





Appelsiinipikkuleivät suklaakuorrutteella (n.20kpl):


75 g vehnäjauhoja
30 g mantelijauhetta
25g sokeria
yhden appelsiinin kuoriraaste
45 g voita
keltuainen
2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua

n. 50g tummaa suklaata

Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää keltuainen ja appelsiinimehu ja sekoita seos nopeasti tasaiseksi. Varo vaivaamasta liikaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Mikäli taikina tuntuu edelleen murumaiselta, lisää appelsiinimehua pieninä määrinä kerrallaan. Tee taikinasta pallo ja kääri pallo tiiviisti kelmuun. Laita taikina lepäämään jääkaappiin noin tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä pöydälle ohueksi kerrokseksi jauhoja ja kaulitse taikina jauhojen päällä noin 0.5 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa rengasmuotilla ym. pikkuleipiä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kaulitse ylimääräinen taikina uudelleen ja leikkaa edelleen pikkuleipiä. Jatka näin kunnes olet käyttänyt koko taikinan. (HUOM! Taikinaa kaulitessa se saattaa murtua reunoiltaan. Se kuuluu asiaan)

Paista pikkuleivät kellanruskeiksi eli noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta pikkuleivästä puolet suklaaseen ja nosta ritilälle/pellille kuivumaan. Voit koristella pikkuleivät suklaan melkein jo jähmetyttyä pienellä appelsiinin kuoren palalla.


6 kommenttia:

  1. Näyttää kerrassaan herkullisilta! Ja niin kauniitakin ovat :) Tarvitsiko todella noin pitkän paistoajan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä aikaa meni minulla reilut kymmenen minsaa.paistoaika on noin,koska uunithan vaihtelevat. kannattaa ekan pellillisen kohdalla tarkkailla aikaa,eli voihan olla että nipin napin kymmenen minuuttia riittää.
      nämä ovat kyllä tosi hyviä.ehdottomasti kannattaa tehdä.

      Poista
  2. linda8.7.15

    Hei! Meillä on tarkoitus tehdä jotain pikkuleipiä häihin jotka ovat kuukauden päästä. Säilyisivätkö nämä dipattuina jossain rasiassa jääkaapissa sinne asti vai suosittelisitko dippaamaan vasta myöhemmin? :-) ovat kyllä ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ihanaa häät ja onnea! Mitenköhän paljon aikaisemmin meinasitte tehdä pikkuleivät? Luulenpa, että suklaakuorrutus ei ole se ensimmäinen, joka näissä alkaa pilaantua. Eli kuorrutukset vain kehiin samassa syssyssä pikkuleipien kanssa.

      Poista
    2. Linda8.7.15

      Kiitos! :-) Ajattelin viikonloppuna tehdä näitä valmiiksi johonkin lasipurkkiin ehkä jääkaappiin? Meillä on menoa loppukuusta niin paljon että en tiedä ehdinkö sillon värkkäillä... Voikohan näitä tehdä munattomana? Meille tulossa yksi kananmuna allergikko ja haluisin että sais syödä samaa kun muut... Osaatko yhtään sanoa mitä taikina siihen sanois :-D

      Poista
    3. Lasipurkki on varmasti hyvä ja jääkaappi myös. Toivottavasti säilyvät rapsakoina aina häihin asti. Katselin marttojen sivuilta pikkuleipien säilyyvyydestä. Sielä puhuttiin parista-kolmesta viikosta. Rapeus tosin saattaa kärsiä.

      Munattomana saattaisi pikkuleivät onnistua myös. Tosin en ole kokeillut. Eli ihan varmuutta en pysty sanomaan. Parempi kokeilla ja korvata muna esim. vedellä. Kerro sitten mullekin, miten onnistuit.

      tsemppiä pikkuleipäsavottaan!

      Poista