8.3.14

Tosisuklaiset browniet vadelmakermalla ja suklaa-tuorejuustolla!


Tässä taannoin vietin naisteniltaa ystävieni kanssa. Nautimme läjäpäin suolaisia herkkuja. Niinpä jälkkäriksi riitti jokin tosi täyteläinen ja makea herkku. Suklaiset browniet pieniksi paloiksi pilkottuna tyydyttivät pahimman makeannälän nopeasti.

Laitoin browniehin kahta eri kuorrutetta. Supersuklaisen ystävät saivat täyteläistä suklaa-tuorejuustokuorrutetta. Hieman raikkaamman, jos nyt raikkaudesta voi puhua brownien yhteydessä, version tein kuorruttamalla browniet himpun makeutetulla vadelmakermalla.

Viikonlopun jatkoja!
-Doro-
ps. ensi viikolla luvassa jotakin terveellistä…




Browniet vadelmakermalla ja suklaatuorejuustolla (n. 20 palaa):


125 g tummaa suklaata (50-60%)
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl sokeria
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl suklaahippuja / pieneksi pilkottua tummaa suklaata
(100g pekaani- tai saksanpähkinöitä rouhittuna)

vadelmakerma:

1 dl kermaa
1dl vadelmia
ripaus sokeria
lisäksi vadelmia koristeeksi

suklaa-tuorejuustokuorrute:

1.5dl tomusokeria
40 g voita huoneenlämpöisenä
0.4 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
80 g tuorejuustoa (philadelphia)
lisäksi muutama pala suklaata koristeeksi


browniet:
Sulata suklaa (125g) vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munat vaahdoksi. Lisää munavaahtoa vähän kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Lisää sitten suklaasula. Siivilöi jauhot, vaniljasokeri ja kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi suklaahiput ja mikäli käytät pähkinöitä, myös ne.

Vuoraa vuoka (esim. 24 x 24 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista brownieta 175 asteessa n.20- 25 minuuttia. Brownien tulee jäädä keskeltä hieman löysäksi, joten tarkkaile brownieta paiston loppuvaiheessa.

Anna brownien jäähtyä ja leikkaa se sitten paloiksi.

vadelmakerma:
Vaahdota kerma. Lisää hieman murskatut vadelmat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Levitä kermaa puolien brownie -leivosten päälle. Koristele kukin brownie -pala vadelmalla.

suklaa-tuorejuustokuorrute:
Vatkaa tomusokeri, kaakaojauhe ja voi sähkövatkaimella aluksi varoen sekoittaen ja sitten keskinopeudella, kunnes ainekset sekoittuvat yhtenäiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa hyvin. Lisää sähkövatkaimen tehoa ja vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, sillä muuten seoksesta tulee löysää. Leivitä kuorrute puolien brownie –leivosten päälle. Koristele raastetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti