24.4.14

Appelsiini-suklaatiikerikakku!


Tiikerikakku on perisuomalainen kahvipöydän herkku. Koska itse en ole vannoutunut kahvikakkujen ystävä, päätin muuttaa tätä perinteistä herkkua enemmän omaan makuuni sopivaksi. Täyteläisyyttä kakkuun tuo sulatettu suklaa. Appelsiini puolestaan antaa raikkautta. Kakun kruunaa suklainen voikreemi. NAMS!

-Doro-




Appelsiini-suklaatiikerikakku:


kakku:

125g tummaa suklaata
125g voita huoneenlämpöisenä
3,5dl sokeria
2 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,8 dl maitoa
2 appelsiinin kuoriraasteet

kuorrutus ja täyte:

125g tummaa suklaata
125g voita huoneenlämpöisenä
500g tomusokeria
n. 0.6 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria

lisäksi suklaapisaroita ja appelsiinin kuoriraastetta koristeluun


kakku:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.

Vaahdota voi, sokeri ja vaniljauute isossa kulhossa kuohkeaksi, vaaleaksi seokseksi. Lisää munat yksi kerrallaan, jokaisen lisäyksen jälkeen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita vuorotellen maidon kanssa voi-munavaahtoon aina lisäyksien välissä sekoittaen. Sekoita taikina lopuksi tasaiseksi.

Ota taikinasta ⅓ toiseen kulhoon. Lisää jäljelle jääneeseen (⅔) taikinaan appelsiinin kuoriraasteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää jäähtynyt, muttei kovettunut suklaa toiseen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi puolet appelsiinitaikinasta kunnostettuun (voideltu ja jauhotettu) kuivakakkuvuokaan. Lisää päälle suklaataikina. Lisää lopuksi loput appelsiinitaikinasta suklaataikinan päälle. Pyöritä taikinaa veitsellä, jotta appelsiini- ja suklaataikinat hieman sekoittuvat ja kakkuun muodostuu tiikeriraita.

Paista kakkua 180 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä.

kuorrutus ja täyte:
Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.

Vaahdota voi, tomusokeri, suklaa, maito ja vanilja tasaiseksi, kuohkeaksi seokseksi. Voit lisätä maitoa tarvittaessa, mikäli kuorrute jää liian jämäkäksi.

kakun kokoaminen ja koristelu:
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Nosta alimmainen pohja alustalle ja levitä sille hieman täytettä/kuorrutusta. Nosta toinen kakkukerros päälle ja levitä myös sille täytettä/kuorrutetta. Nosta viimeinen kakkupohja päälle ja viimeistele kakku levittämällä kuorrutetta kakun päälle ja sivuille.

Koristele kakku halutessasi esim. suklaapisaroilla ja appelsiinin kuoriraasteella.

2 kommenttia:

  1. Blogistasi löytyy todella paljon mielenkiinotoisia ja houkuttelevia ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kohteliaisuudesta. Ei muuta ku kokeilemaan:-)

      Poista