17.5.14

Passion-valkosuklaa -kuppikakut!



Kirpeä ja makea, passionhedelmä ja valkosuklaa. Mikä täydellinen makupari. Passiohedelmää ja valkosuklaata löytyy näistä kuppikakuista sekä taikinasta että kuorrutteesta ja koristelusta. Kaiken lisäksi nämä herkut ovat aikalailla helppotekoisia ja samalla näyttäviä. Nams!

Minä alankin valmistautua ystäväni hääjuhlaan. Vihkimisen ja auringon lisäksi odotan arvatenkin hääkakkua!

Ihanan aurinkoista viikonloppua!
-Doro-




Passion-valkosuklaa –kuppikakut (n.15 normaalikokoista kuppikakkua):


kuppikakut:

2 munaa
1.25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4.5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
120g voita sulatettuna
1 dl kermaa/maitoa
5 passionhedelmää
100g valkosuklaata

kuorrutus ja koristelu:

4 dl vispikermaa (flora vispi)
80g valkosuklaata
n 4 passionhedelmää


kuppikakut:
Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Lusikoi passionhedelmien liha pieneen kulhoon.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita vuorotellen voin ja kerman kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Näin vältät sitkon muodostumisen. Lisää lopuksi valkosuklaarouhe ja passionhedelmien liha. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikinaa muffinipellille aseteltuihin muffinivuokiin. Taikinaa tulisi olla noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista kuppikakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. tai kunnes kakkuset ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Mikäli et omista muffinipeltiä, voit paistaa kuppikakut myös tavallisen uunipellin päällä. Tällöin kuitenkin suosittelen käyttämään alumiinisia muffinivuokia paperisten sijaan, jotta kuppikakut säilyttävät kauniin muotonsa sivuttaisen leviämisen sijaan.

kuorrutus ja koristelu:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt, muttei kuitenkaan jähmettynyt valkosuklaa kerman sekaan ohuena nauhana samalla vatkaten. Lusikoi kuorrute tyllalliseen pursotinpussiin ja pursota se jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele halutessasi passionhedelmän lihalla.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Valkosuklaa-passion-yhdistelmä kuulostaa herkulliselta :P

    VastaaPoista