31.10.14

Haamu-kuppikakut!


Halloween on täällä tänään ja sitä on syytä juhlia superkeveillä ja mehevillä salmiakki-suklaa -kuppikakuilla. Aikaisemmin en olekaan kokeillut kuppikakkutaikinaa, josta puuttuu kokonaan voi. Näistä puuttuu ja tilalla on öljyä. Lopputulos on todella keveä. Maunsa puolesta nämä ovat kuitenkin äärettömän täyteläisiä. Lopputulos on siis juurikin sitä, mitä minä rakastan.

Kuppikakut kätkevät sisäänsä yllätyksen. Pala Fazerin salmiakkisuklaata viimeistelee makunautinnon. Päällä on huippuhyvää suklaakuorrutusta, jonka pinnalle ripottelin murskattuja turkinpippureita. Jotta makeakiintiö täyttyisi näiden syömisen jälkeen, viimeistelin kakkuset vielä sveitsiläisestä marengista pursottamillani haamuilla. Vola ja halloween voi alkaa.

Ensi viikolla taas kurkistus näiden kuppikakkujen kuvaussessioon.

Hyvää viikonloppua!
-Doro-


Haamu-kuppikakut eli suklaa-salmiakki -kuppikakut marenkihaamulla (n.12kpl) :

kuppikakut:

85g taloussuklaata
0.75 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1.75 dl kuumaa kahvia
1.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2.25 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
6 rkl rypsiöljyä
2 munaa
12 palaa Fazerin salmiakkisuklaata

suklaakuorrutus:

200g voita huoneenlämpöisenä
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
0.5 dl glukoosisiirappia
200g taloussuklaata

sveitsiläinen marenki + koristelu:

3 munan valkuaista
3 dl sokeria

koristelu:

turkinpippurirouhetta
mustaa elintarvikeväriä


kuppikakut:
Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa suklaa ja kaakaojauhe kulhoon. Kaada päälle kuuma kahvi. Anna seistä hetki ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää sokerit ja sekoita. Jätä jäähtymään.

Vatkaa suklaamassaan öljy ja munat. Sekoita jauhot, sooda ja leivinjauhe keskenään. Lisää kuivat aineet suklaa-munamassaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikinaa kuppikakkumuottiin aseteltuihin paperivuokiin. Paina jokaiseen muottiin suklaapala. Tarkista, että suklaa peittyy kokonaan. Paista 175 asteessa noin 18 min. tai kunnes kakut ovat kypsiä tikulla kokeiltaessa.

suklaakuorrutus:
Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään. Vaahdota voi, tomusokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi. Lisää glukoosisiirappi ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi jäähtynyt, mutta vielä juokseva suklaa ja vatkaa tasaiseksi.

sveitsiläinen marenki:
Mittaa marengin aineet lämpöä kestävään kulhoon. Laita vesihauteeseen ja lämmitä seosta koko ajan sekoittaen n. 65 asteiseksi tai kunnes sokerikiteet ovat täysin sulaneet valkuaiseen. Ota kulho vesihauteesta ja jatkaa valkuaissokerimassan vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes se on täysin jäähtynyttä ja erittäin kuohkeaa.

kuppikakkujen kokoaminen ja koristelu:
Pursota suklaakuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Ripottele päälle murskattuja turkinpippureita. Pursota lopuksi haamut sveitsiläisestä marengista. Et tarvitse tyllaa haamuihin. Tee silmät elintarvikevärillä: kasta hammastikku väriin ja piirrä silmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti