12.10.14

Karpalo-pistaasipikkuleivät!


Kävimme suoretkellä ja mitä löysimmekään rahkasammalen seasta. Ihania, punaisia, happamia karpaloita. Marjastukseksi karpaloiden keräämistä ei voinut laskea, sillä eipä me taidettu löytää niitä kymmentä enempää.

Inspiroiduin kuitenkin suoretkestä ja karpaloista sen verran paljon, että oli pakko leipoa jotakin karpaloista. Kaupan kuivatut karpalot päätyivätkin näihin hieman cantuccineja muistuttaviin pikkuleipiin. Lisäki laitoin taikinan joukkoon pistaasipähkinöitä ja kuorrutin keksit suklaakuorrutteella. Ihania ja maistuivat taivaallisille ulkoilun jälkeen.

-Doro-






Karpalo-pistaasipikkuleivät (n. 15 kpl):


pikkuleivät:

100g voita
1 ¾ dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pistaasipähkinöitä kevyesti rouhittuna
1 ½ dl kuivattuja karpaloita

suklaakuorrutus ja koristelu:

¾ dl kermaa
40g maitosuklaata
70g tummaa suklaata

½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl kevyesti rouhittuja pistaasipähkinöitä


pikkuleivät:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja kaada seos karpaloiden ja pähkinöiden kanssa voi-munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin kaksi tankoa leivinpaperin päälle pellille.  Paista tankoja 175 asteisessa uunissa noin 25-30 min. tai kunnes tangot ovat saaneet hieman väriä. Ota uunista ja leikkaa tangot noin kahden sentin viipaleiksi. Erottele palasia hieman toisistaan. Laita pelti pikkuleipineen takaisin uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes keksit ovat kuivanneet. Anna jäähtyä.

suklaakuorrutus ja koristelu:
Rouhi suklaat. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Ota liedeltä ja kaada suklaarouhe kermaan. Odota hetki, jonka jälkeen sekoita tasaiseksi suklaakuorrutteeksi.

Kasta jäähtyneet pikkuleivät suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle. Koristele karpaloin ja pistaasipähkinöin kun suklaa on vielä sulaa. Anna kuorrutteen kovettua ja tarjoa vaikka teen seuralaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti