12.4.15

Nutella-boston! NAM!


Voiko kukaan olla rakastamatta Nutellaa. Se on vaan niin älyttömän hyvää, ettei sanotuksi saa. Myös tuore pulla on kuuluu Nutellan kanssa samaan kastiin. Eli kannattaa siis kokeilla yhdistää nämä kaksi herkkua. Lopputulemana on täydellinen Nutella-pulla, joka melkeinpä vetää vertoja kanelisille korvapuusteille.

Maukausta sunnuntain jatkoa!
-Doro-





Nutella-boston (2 x 20cm:n boston):


3 dl maitoa
puoli pkt hiivaa
(1rkl kardemummaa)
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
110g voita huoneenlämpöisenä
1 prk Nutellaa

muna voiteluun ja raesokeria koristeeksi


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Lisää myös kardemumma, mikäli haluat sitä käyttää. Lisää jauhoja taikinaan ja ala vaivata sitä. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pullataikina kimmoisaksi. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa pullataikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Mielestäni paras pullataikina tulee riittävän pehmeästä taikinasta, joten ole tarkkana jauhojen määrän kanssa.
Kohota pullataikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan (n 30min.).

Ota taikinasta pienet palat sivuun ja kaulitse niistä irtopohjaisiin 20cm:n vuokiin ohuet pohjat. Nosta pohjat vuokiin. Ota lopusta taikinasta puolet ja kaulitse se jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä Nutellasta noin puolet taikinalevyn päälle tasaisesti. Rullaa taikinalevy rullaksi aloittaen lyhyemmästä suorakaiteen reunasta. Leikkaa taikinarullasta terävällä veitsellä noin 5 cm leveitä paloja. Nosta palat vuokaan pystypäin taikinalevyn päälle. Jätä palojen väliin kohoamisvaraa.

Toista edellinen käsittely lopulle taikinalle. Anna bostonien kohota liinalla peitettynä noin 30 min. Mikäli rullattuja taikinapaloja jää yli, voit tehdä niistä korvapuustin kaltaisia pullia ja paistaa pellillä. Voitele kohonneet bostonit munalla. Ripottele päälle halutessasi raesokeria. Paista 200 asteessa noin 35 min. tai kunnes bostonit ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Anna jäähtyä.


4 kommenttia:

  1. Oi, että näyttää ja kuulostaa hyvältä :) Nutella on kyllä syntisen hyvää tavaraa, joka taipuu monen sorttisiin leivonnaisiin.

    VastaaPoista
  2. Nutellaa voisi syödä ihan vaan sellaisenaan koko purkillisen.

    VastaaPoista
  3. Aijjai, kun näyttää ihanalta :) Tätä syödessä taitaisi mennä kielikin, sillä nutella on tosiaan niiiin hyvää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä. Valmistökötti ja ylivertaista. Joskus vaan kaupan purkki on parasta;)

      Poista