10.2.16

Olisiko ystävä suukon arvoinen? Ystävälle suklaasuukko kuppikakun muodossa.


Brunbergin suukot ovat suurta herkkuani. Olen pitkään miettinyt onnistuisiko niiden valmistaminen kotikonstein. Blogeissa olen nähnyt paljon reseptejä suklaasuukkoihin, joten myös minä päätin kokeilla onneani.

Suurena kuppikakkujen ystävänä päätin toteuttaa suukot hieman tavallisesta poiketen. Suukon pohjana ei olekaan keksiä, vaan herkullisen mehevä suklainen muffini.Uskomatonta, mutta tuhti tumma kaakao muffinin pohjassa taittaa kuorrutuksen makeutta mukavasti. Nämä olivat hitti työpaikallani.

Kivaa viikkoa!
-Doro-
ps. Nämä kuvat on muuten kuvattu iltamyöhällä studiovaloilla.



Suklaasuukot kuppikakkujen muodossa (n. 18 pientä):

kuppikakut:

1.8 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1.5 tl leivinjauhetta
40g voita huoneenlämpöisenä
1.2 dl maitoa tai kermaa
1 muna
0.5 tl vanilja-aromia

kuorrutus ja koristelu:

3 munan valkuaista
2.2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g tummaa suklaata
3 tl rypsiöljyä
koristeeksi esim. suklaahippuja tai strösseleitä


kuppikakut:
Mittaa jauhot, kaakaojauhe, sokerit, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. 

Vatkaa muna, kerma/maito ja vanilja-aromi sekaisin omassa kulhossaan. Kaada sitten puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu muna-kermaseos hitaasti joukkoon. Sekoita vielä sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Lusikoi taikina pieniin muffinivuokiin, jotka olet asettanut muffinipellille. Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. Älä kuitenkaan paista liikaa, jotta kakut säilyttävät mehevyytensä. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

kuorrutus ja koristelu:
Mittaa valkuaiset ja sokerit kuumuutta kestävään kulhoon. Lämmitä seosta sekoittaen vesihauteessa, kunnes sokeri on kokonaan liuennut ja massa on saavuttanut 65 –asteen lämpötilan. Nosta kulho vesihauteesta ja ala vatkata voimakkaasti valkuais-sokeriseosta. Vatkaa, kunnes seos on täysin jäähtynyt ja se on todella kuohkeaa.

Lusikoi valkuaisvaahto tyllalliseen pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle kauniit keot kuorrutusta. Jätä jähmettymään noin tunniksi.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Dippaa kukin kuppikakku sulassa suklaassa ja jätä jähmettymään. Ennen suklaan jähmettymistä koristele suklaan pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti