20.2.16

Suosikkini makeista vohveleista!


Viime postauksessa oli suolaisia vohveleita. Nyt on makeiden vohveleiden vuoro. Oma suosikkini on ehdottomasti banaanilla, turkkilaisella jogurtilla ja vaahterasiirapilla kuorrutettu kokonaisuus. Kaiken kruunaa vielä saksanpähkinärouhe. Vaikka nämä ovat todellista herkkua, voi nämä kategorisoida myös terveellisiksi. Mikä olisikaan ihanampaa kuin aloittaa viikonloppuaamu näillä herkkuvohveleilla.

Tänään leivoin juustokakkua. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

-Doro-



Vohvelit (n. 18 kpl):

3 munaa
3 dl täysmaitoa
4 dl hienoja spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ dl sulatettua voita
2 dl vichyä

makea banaani-jogurttitäyte:

n. 3dl turkkilaista jogurttia
n. 3 banaania ohuiksi siivuiksi leikattuna
vaahterasiirappia
saksanpähkinöitä


vohvelit:
Sekoita munien rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vispilällä vatkaten. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Lisää vichy juuri ennen paistamista. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi. Voitele se tavallisella voilla tai kirkastetulla voilla. Kirkastettu voi lisää vohvelien rapeutta. Katso kirkastetun voin ohje alta.
Kaada vohveliraudalle taikinaa ja paista vohveli kauniin ruskeaksi. Vohvelit kannattaa tarjota mahdollisimman nopeasti paistamisesta, jotta ne pysyvät rapeina. Mikäli kasaat vohvelit paiston jälkeen, kärsii niiden rapeus oleellisesti.

makea banaani-jogurttitäyte:
Pilko banaanit ohuiksi siivuiksi. Lusikoi vohvelille hieman jogurttia ja kasaa päälle banaaneja ja saksanpähkinöitä. Mausta koko komeus ihanalla vaahterasiirapilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti