17.3.16

Kultaiset ja niin maistuvat vaniljakuppikakut!


Viime sunnuntaina näpräilin ihania kultaisia sokerimassakoristeita. Postaus löytyy täältä. Tänään niille tuli käyttöä näiden mehevien ja todella herkullisten kuppikakkujen koristeina.

Pelkästään kultainen sokerimassakoriste ei minulle riittänyt, vaan halusin tyrkätä kultaa vielä kultasokerin muodossa kuorrutuksen päälle. Lisäksi testasin kultaisen elintarvikesprayn käyttäytymistä voikreemissä. Hyvinhän se toimi.

Nämä kaikki kultaiset ihanuudet (kultasokeri, kultaspray, sokerimassamuotti ja sokerimassa) ovat saatavilla unelmakakkujen verkkokaupasta.

Minä tässä jo odottelen lomaa. Ensi viikko menee Lapissa hiihdellessä.

-Doro-
*Postaus on tehty yhteistyössä unelmakakut.fi:n kanssa



Vaniljakuppikakut (n. 20 pientä):

kakut:

1,5 dl sokeria
1 vaniljatanko
2,3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
40g voita huoneenlämpöisenä
2 munaa
50g smetanaa
40ml rypsiöljyä
½ tl vaniljajauhetta
1 dl kermaa

vanilja-voikreemikuorrutus:

2 dl tomusokeria
250g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,5 tl vaniljajauhetta
n. 2rkl kermaa

koristelu: esim. kultasokeria ja kultasprayllä värjättyjä sokerimassakoristeita

kakut:
Mittaa sokeri kulhoon ja raavi joukkoon vaniljatangon sisukset. Nypi vaniljan siemenet sokerin joukkoon siten, ettei joukkoon jää klimppejä.

Mittaa sokerin joukkoon jauhot, leivinjauhe ja sooda. Sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita seosta esim. monitoimikoneessa niin, että siitä tulee murumaista. Voita on vähän, joten se lähes häviää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoita toisessa kulhossa smetana, öljy, munat ja vaniljajauhe. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa vielä sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Vältä liiallista vatkaamista, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Lusikoi taikina paperisiin kuppikakkuvuokiin (2/3 taikinaa), jotka olet asetellut muffinipellille. Paista kakkuja 175 asteessa noin 14 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Älä ylipaista.

Poista kakut muffinipelliltä välittömästi paiston jälkeen ja jätä jäähtymään. Näin kuuma pelti ei jatka kakkujen paistoa.

vanilja-voikreemikuorrutus:
Vaahdota kuorrutuksen huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljajauhe ja ruokalusikallinen kerrallaan kermaa niin, että saat haluamasi paksuisen kuorrutteen.

Pursota kuppikakuille haluamasi pursotus ja koristele esim. kultasokerilla ja kultaisilla sokerimassakoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti