9.3.16

Suklaamousse vain kolmesta aineksesta!


Mites teillä muilla herkkujen tekijöillä sujuu itsekurin kanssa? Itsekuri on aika haastava homma tämän harrastuksen kanssa. Leipomuksia tulee tehdyksi reilusti liikaa. Ainakin minä olen tehnyt arkisäännön. Se tarkoittaa sitä, etten herkuttele sokeriherkuilla lainkaan arkena.Viikonloppuna sitten saa maistaa palan jos toisenkin esimerkiksi kakkua.

Toisinaan kuitenkin herkkuhimo iskee kesken viikon ja silloin on keksittävä jotakin terveellistä herkuteltavaa. Tämän taateleista, kookosmaidosta ja kaakaojauheesta tehdyn moussen ohjeen nappasin jostakin anoppini minulle kiikuttamasta naistenlehdestä (olisikohan ollut Kodin kuvalehti?). Tänään oli aika testata resepti ja voihan vindet, miten kolmesta terveellisestä ainesosasta voikaan saada aikaan älyttömän hyvän moussen. Ja tämä meni kuin kuumille kiville myös perheemme pikkumiehelle.

Taidanpa hakea vielä lusikallisen tätä hyvän omantunnon moussea.

Terveellistä viikon jatkoa!
-Doro-


Kolmen aineksen terveellinen suklaamousse (6 pientä annosta):

200g taateleita
1 tlk kookosmaitoa (käytä vain valkoinen kookoskerma)
0,5-0,75 dl raakakaakaojauhetta (tavallinenkin käy)
halutessasi 0,5 tl kanelia

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta massa tasaiseksi mousseksi. >Säilytä mousse jääkaapissa, mutta nosta se ennen tarjoamista huoneenlämpöön, jotta massa pehmenee ja maut pyöristyvät.

4 kommenttia:

  1. Kiva ohje, kiitos! :) oon perehtyny paljo terveysleivontaan viime aikoina. Yhtä herkullista saa aikaan ilman sokeriakin ;) laihduinkin 10kg :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau!Johan lähti kiloja. Kun tekee herkkuja ilman valkoista sokrua ja jauhoa,niin herkuttelufiiliskin on ihan erilainen. Ei kolkuta omatunto;)

      Poista
  2. Oi miten kuulostaa hyvältä! :D Mäkin kyllä taidan kokeilla tätä! Mistä tuota raakakaakaojauhetta saa? Se kun on mulle ihan outo tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi,mulla on jäänyt vastaanatta sulle.
      Anteeksi.
      Tosiaan raakakaakaohauhetta saa nykyään jo ihan peruskaupoista. Supermarket-tyyppiset kaupat myyvät. Myös kaikki luontaistuotekaupat kuten life myyvät raakakaakaota.

      Poista