13.4.16

Kookoksen ystävän kookos-mangokakku!


Yleensä leivon herkkuja, joista itse pidän. Tällä kertaa päätin kuitenkin toteuttaa aviomieheni näkökulmasta herkullisen leivonnaisen. Hän tykkää kookoksesta, minä en ehkä ihan niin paljon.

Kakkupohjat ovat täyteläisiä ja parhaimmillaan samana päivänä käytettynä. Kakun väliin vaahdotin kookoskermaa ja pilkoin kausiherkkua mangoa. Päälle vielä vaahdotettua kookoskermaa ja avot mieheni mieleinen herkku oli valmis.

Itse jättäisin kakussa kookoksen hieman vähemmälle. Esimerkiksi korvaisin kuorrutteen ja täytteen kookoksesta osan tai jopa kaiken kermalla ym. Mikäli vihaat kookoksen makua, kannattaa se korvata myös pohjassa esimerkiksi kermalla.

Tämmöistä tällä erää. Palataan taas asiaan.

-Doro-



Kookos-mangokakku (20 cm):

pohja:

145g huoneenlämpöistä voita
2,2 dl sokeria
1,4 dl kookoskermaa/tavalllista kermaa
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
ripaus suolaa
4,2 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta
0,8 dl piimää

täyte ja kuorrutus:

1 kypsä mango
4 prk (8dl) kylmää kookoskermaa (Mikäli korvaat kookoskerman kuohukermalla, tarvitset sitä vähemmän, n. 6 dl)
n. 5 tl hunajaa


pohja:
Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookoskerma ja vaahdota vielä hetki. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotellen piimän kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon varoen siten, että taikinasta tulee tasaista.

Kaada taikinasta 2/3 osaa kunnostettuun (leivinpaperi pohjalla + voideltu ja jauhotettu vuoka) 20 cm:n irtopohjavuokaan. Kaada viimeinen kolmannes toiseen kunnostettuun 20 cm:n vuokaan. Paista pohjia 175 asteessa uunin keskitasolla n. 40minuuttia – 1tunti. Matalampi pohja vaatii lyhyemmän paistoajan.

Pohjat ovat valmiit, kun testitikkuun ei kokeiltaessa tartu enää lainkaan taikinaa. Nosta pohjat jäähtymään ja irrota ne vuoistaan hetken kuluttua.

Kun pohjat ovat täysin jäähtyneet, tasoita niiden pinnat veitsellä. Halkaise paksumpi pohja kahtia. Näin sinulla on kolme kakkupohjaa.

täyte, kuorrutus ja kakun kokoaminen:
Avaa jääkaappikylmät kookoskermat ja lusikoi niistä paksu kerma kulhoon. Jätä purkkeihin vesimäinen neste. Mittaa kulhoon myös hunaja. Vaahdota kookoskermaa sähkövatkaimella niin kauan kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa hunajaa.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilualustalle. Lusikoi kookoskermaa noin 0.5 cm:n kerros pohjalle. Kuori ja pilko mango kuutioiksi. Ripottele pohjalle mangokuutioita. Nosta toinen pohjalevy kakun päälle ja toista sama käsittely myös tälle kakkupohjalle. Nosta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi ja kuorruta kakku kauttaaltaan kermalla.

Tarjoa kakku pikimmiten. Näin se säilyttää mehevyytensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti