12.5.16

Nougat-kaurapalat!


Nyt on reissu takanapäin. Visiteerasin Tukholmassa kolme yötä ja voi vitsin, että se on kiva kaupunkin. llmatkin suosivat meitä matkalaisia. Reissu oli kaikin puolin todella onnistunut. Ainoa miinus oli ruokamyrkytys, jonka matkakaverini sai.

Reissussa katsastin tietysti ruokakauppojen leivontahyllyt ja matkaani tarttui Nougatpötkö. Suomesta en vastaavia pötköjä ole löytänyt ruokakaupoista. Mikäli nougatherkkuja on halunnut tehdä, on ollut tyytyminen Maraboun nougatpatukkaan.

Kotiuduttua päätin toteuttaa jotakin ostamastani nougasta. Tutkailin ruotsalaisia blogeja ja löysin useammasta nougat-kaurapalojen ohjeen. Soveltelin reseptejä ja lopputulemana syntyi tosi helpot ja nopeatekoiset herkut. Ehdottomasti kannattaa testata.

Aurinkoa!
-Doro-





Nougat-kaurapalat (20 cm: irtovuoka):

110g pehmeää voita
4 dl kaurahiutaleita
0,25 dl siirappia
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120g nougata (Jos et saa käsiisi nougatpötköä, käytä Maraboub nougatpatukoita)
koristeluun muutama pala tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 18 min.

Kun kakku paistuu, leikkaa nougat ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut vielä kuuman paistuneen kakun pinnalle tasaisesti. Anna nougan sulaa. Kun nougat on sulanut, levitä sitä vielä lusikalla tasoittaaksesi pinnan. Anna kakun jäähtyä. Kun nougat on vielä pehmeää, ripottele kakun pinnalle rouhittua suklaata. Siirrä kakku jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Leikkaa kakusta terävällä veitsellä sopivan kokoisia annospaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti