15.5.16

Tekisikö mieli turkinpippuri- tai mansikkajäätelöä?


Meikä on alkanut valmistautua jäätelökesään. Hain jätskikoneen vintiltä ja pyöräytin jäätelömassan. Oma suosikkini on vaniljan lisäksi turkinpippurirouheella maustettu jätski. Poikani rakastaa mansikkaa, joten pitihän sitäkin tehdä.

Vohvelit ostin valmiina kaupasta ihan vain laiskuuttani. Hieman kuitenkin halusin tuunata niitä koristelemalla reunat strösseleillä ja turkinpippurirouheella. Liimana toimi valkosuklaa.

Uusi viikko on jo aivan ovella. Kivaa viikkoa!
-Doro-




Turkinpippuri- tai mansikkajäätelö (reilu litra):

2,5 dl täysmaitoa
1 tl vaniljajauhetta
2 munaa
1 dl sokeria
5 dl kuohukermaa

2 dl turkinpippurirouhetta tai 1 dl soseutettua mansikkaa


Lämmitä maito ja vaniljajauhe kiehuvaksi. Vatkaa kevyesti sekaisin munat ja sokeri lämmönkestävässä kulhossa. Kaada kiehuva maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muna-sokeriseoksen joukkoon. Kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Seos ei saa kiehua, mutta muutama kiehumiskupla ei haittane. Kaada seos kattilasta kulhoon ja jätä jäähtymään.

Kun seos on huoneenlämpöistä vatkaile sitä käsivispilällä hetki niin, että saat siihen hieman lisää volyymiä. Lisää kerma ja nosta seos jääkaappiin. Anna viilentyä yön yli. Mikäli olet kiireinen kokki ja jädehammasta kovasti kolottaa, laita seos pakastimeen. Muista kuitenkin käydä sekoittelemassa sitä tasaisin väliajoin.

Kaada jääkaappikylmä seos jäätelökoneeseen. Mikäli teet turkinpippurijäätelöä, kaada turkinpippurirouhe massan sekaan jo viilennyksen alkuvaiheessa. Näin rouhe ehtii sulaa massan joukkoon.

Mikäli teet mansikkajäätelöä, voit lisätä soseutetun mansikan vasta jäätelön ollessa jo lähes valmista.

Lusikoi valmis jäätelö rasiaan ja pistä se pakastimeen talteen. Ota turkinpippurijäätelö n. 10 minuuttia ja mansikkajäätelö vielä hieman aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään ennen pallojen tekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti