12.10.16

Kookossokerilla makeutetut gluteenittomat herrasväen pikkuleivät!




Minusta on tullut ihan mahdoton kookossokerin ystävä. Sen karamellimainen maku toimii todella hyvin erilaisissa leivonnaisissa. Erityisesti syksyn leivonnaiset toimivat kookossokerin kaverina.

Nämä herrasväen pikkuleivät ovat saaneet täytteeksi vaniljalla ja hunajalla maustettua omenahilloa. Pikkuleipien karamellimainen maku toimii oivallisesti ompun parina.

Gluteiinittomuus on vain lisäplussaa, eikös niin? Jos mielit tehdä nämä tavallisina jauhopikkuleipinä, niin sekin onnistuu. Korvaa gluteiinittomat jauhot tavallisilla. Lisää taikinaan jauhoja tarpeen mukaan, äläkä seuraa reseptiä orjallisesti.

Kivaa viikkoa!
-Doro-






Herrasväen pikkuleivät (n. 30 kpl)


taikina:


125 g voita
1,3 dl kookossokeria
½ kananmuna
200 g gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl leivinjauhetta

omenahillotäyte:


2 omenaa
loraus vettä
¼ tl vaniljajauhetta
hunajaa maun mukaan


Vatkaa voi ja kookossokeri vaahdoksi. Lisää ½ kananmuna ja vatkaa hyvin. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan tulee olla pehmeää, ei murenevaa. Se ei kuitenkaan saa tarttua käsiin ylen määrin.  Kääri taikina kelmuun ja jäähdytä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kaulitse taikinasta noin puolen cm:n ohut levy ja leikkaa siitä muotilla pikkuleipiä. Nosta pikkuleivät lastan avulla leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista pikkuleipiä 170 asteisessa uunissa 6-7 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet aavistuksen väriä.  Jäähdytä.

Kuori omenat ja kuutioi ne pieneen kattilaan. Lisää vesi. Keitä, kunnes omenat ovat sosetta. Mausta vaniljajauheella ja makusi mukaan hunajalla.

Täytä pikkuleivät juuri ennen tarjoilua, sillä pikkuleivät pehmenevät nopeasti. Levitä täytettä ohuelti yhdelle puoliskolle ja paina toinen puolisko päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti