8.10.16

Vanilja-suklaa-mantelipullat!


Tänään on pullapäivä. Minulla meni aikaisemmin tällä viikolla juhlittu korvapuustipäivä kokonaan ohi, joten korjataan tilanne näillä vanilja-suklaa-mantelipullilla. Eiväthän nämä nyt ihan korvapuusteja ole, mutta ei sen väliä. Herkullisia silti.

Heips!
-Doro-




Vanilja-suklaa-mantelipullat (n. 25 kpl):


25g hiivaa
2 ½ dl maitoa
1 rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
0.75 dl sokeria
100g voita huoneenlämpöisenä
n. 9 dl vehnäjauhoja

1 pss Dr. Oetker paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
4 dl maitoa
100g taloussuklaata karkeana rouheena
75g mantelilastuja

muna voiteluun
mantelilastuja pullien pinnalle


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi eli +38 asteiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Lisää noin kolmannes jauhomäärästä ja sekoita taikinaksi. Jatka jauhojen lisäämistä hiljalleen. Vaivaa taikinaa huolellisesti sitkon aikaansaamiseksi. Kun olet lisännyt noin 7 dl jauhoja ja alustanut ne taikinaan hyvin, lisää pehmeä voi. Vaivaa edelleen. Voin lisäämisen jälkeen, lisää jauhoja vähän kerrallaan tarpeen mukaan. Taikinan tulee jäädä pehmeäksi ja se saa hieman tarttua käsiin ja kulhon reunoihin. Mieluummin liian pehmeä kuin kova taikina. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin 30 minuutiksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. (Reseptin jauhomäärä on suuntaa antava. Jauhojen kuivuus ja laatu vaikuttaa oleellisesti tarvittavaan jauhomäärään. Näppituntumalla saa parhaan pullan. Muista jättää taikina riittävän pehmeäksi.)

Tee seuraavaksi vaniljakreemi. Kaada kreemijauhe kulhoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Laita tekeytymään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

Ota taikinasta puolet ja nosta se jauhotetun taikina-alustan päälle. Kaulitse taikinasta ohut suorakaide. Levitä puolet vaniljakreemistä taikinan päälle tasaisesti. Ripottele suklaarouheesta ja mantelilastuista puolet vaniljakreemin pinnalle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä leveydeltään noin 2 cm:n paloja. Nosta palat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota. Kohoamisen aikana toista sama toiselle taikinapuoliskolle.

Vatkaa kananmuna kevyesti haarukalla niin, että saat rakenteen rikki. Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200 asteessa noin 15 min. tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti