20.11.16

Suffeli Puffi -kuppikakut!


Tällä kertaa leivoin silmällä pitäen Suffeli Puffi -suklaanamupussia, joka oli kummitellut jo tovin meidän ruokakaapissa. Puffit päätyivät kuppikakkuihin, kuorrutteeseen sekä itse kakkusiin. Sveitiläisen voikreemin valmistin osittain fariinisokerista, joka antoi kivan paahteisuuden kuorrutukselle. Aikas kivoja kakkusia.

Ensi viikko siintää jo silmissä. Minulle on tiedossa loppuviista paljon leivontaa, kun poikani synttäreitä juhlitaan. Ja pakko se on jo nyt hehkutella tulevaa lomaani etelän lämmössä. Sinne suuntaan ihan piakkoin, tasan yhdeksän yön kuluttua.

Haleja!
-Doro-





Suffeli Puffi –kuppikakut (n. 12 isoa):

kuppikakut:

175g voita huoneenlämpöisenä
1.5 dl sokeria
0.5tl vaniljajauhetta tai 1.5 tl vaniljasokeria
3 munaa
3.5 dl (200g) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3 rkl kermaa tai täysmaitoa
n. 3dl Suffeli Puffi –suklaanamuja kevyesti rouhittuna

sveitsiläinen voikreemi:

100g valkuaista (n. 3 munan valkuaiset)
90g sokeria
70g fariinisokeria
200g suolatonta voita lähes huoneenlämpöisenä, mutta kuitenkin hieman viileänä

koristelu:

100g tummaa suklaata
n. 4 dl Suffeli Puffi –suklaanamuja


kuppikakut:
Vaahdota hieman pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon jokaisen lisäyksen välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita voi-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää kevyesti rouhitut Suffeli Puffit taikinan joukkoon ja sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu.

Lusikoi taikinaa n. 2/3 paperisiin, isoihin amerikan muffinivuokiin, jotka olet asettanut muffinipellille. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 20 min. tai kunnes kuppikakut ovat kypsiä.

sveitsiläinen voikreemi:
Lämmitä valkuaisia ja sokereita vesihauteessa koko ajan sekoitellen kunnes seos tuntuu käteen kuumalta (noin 65 asteista) ja sokerikiteet ovat täysin sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tehosekoittimessa noin 5 min. Vaihda tehosekoittimen vispilä vatkaimeen. Alenna tehosekoittimen nopeutta (kitchen aid nopeus 3) ja lisää vielä hieman viileä voi kuutio kerrallaan. Jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Mikäli marenki ja voi alkavat erottua toisistaan, ei huolta. Se kuuluu asiaan. Jatka vain vatkaamista, kunnes seos on taas kasassa ja riittävän paksua pursotettavaksi.

koristelu:
Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ruusukkeet. Asettele muutamia Suffeli Puffeja kuorrutteen päälle. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta sulaa suklaata kuorruteruusujen ja Puffien päälle lusikkaa apuna käyttäen. Kuppikakut ovat parhaimmillaan samana päivänä nautittuna. Mikäli säilytät kakkuja jääkaapissa, ota ne vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön, jotta kuorrutus ehtii pehmetä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan syntisen näköisiä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpäs on. Näiden kohdalla sain onneksi pidäteltyä itseäni. Työkaverit hoitivat tuhoamisen.

      Poista