22.1.17

Blinipannukakku!


Minun piti tänä viikonloppuna tehdä laskiaispullia, mutta pullat vaihtuivatkin blinipannukakkuun. Tammikuu on tunnetusti bliniaikaa ja niitä saa monista ravintoloista. Yleensä tammikuun aikana suuntaammekin johonkin ravintolaan herkuttelemaan blineillä. Harvoin jaksan kotona ruveta paistelemaan yksittäisiä lättyjä. Siksipä juuri blinipannukakku on tervetullut juttu meidän perheelle.

Etsiskelin netistä reseptejä ja päätin kokeilla Glorian ruoka ja viini -lehden ohjetta. Ohje toimi kivasti. Vehnäjauhot vaihdoin spelttiin ja tarjoilussa jokirapujen sijalle laitoin kylmäsavulohta. Paistoaikaa minun pannukakkuni tarvitsi alkuperäisohjeesta poiketin noin 10 minuuttia enemmän. Oli kyllä mielettömän hyvää ja helppoa.

-Doro-



Blinipannukakku:


pannukakku:


7 dl maitoa
200 g kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
25 g voita sulatettuna
 

sitruunasmetana:


1 (luomu)sitruunan kuori
1 rkl sitruunan mehua
1/2 ruukkua tilliä
240 g smetanaa
1/2 tl suolaa
 
 
lisäksi puolikas punasipuli, 200g kylmäsavulohta, pieni purkki mätiä
 

pannukakku:

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota sekoittamalla. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti, kunnes taikina kuplii reilusti.

Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperoituun reunalliseen uunipeltiin ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea ja kypsä.


sitruunasmetana:

Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmetanan aineet keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Tarjoa pannari sitruunasmetanan, mädin, ohueksi silputun punasipulin ja kylmäsavulohen kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti