19.3.17

Hasselpähkinäkakku, gluteeniton!


Hasselpähkinä ei kuulu suosikkipähkinöihini. Pähkinäsekoitepusseista minulla jää aina syömättä hasselit. Sen sijaan pähkinä toimii mielestäni erittäin hyvin leivonnassa. Melkeinpä hasselpähkinä on mantelin lisäksi yksi suosikeistani, mitä tulee leivontaan.

Tämä gluteeniton hasselpähkinäkakku on todella helppo tehdä. Aika makeaahan tämä on, mutta jätsikpallo ja vahva kahvi seuranaan toimii kakku todella hyvin.

Uuteen viikkoon iloa toivottelee -Doro-





Hasselpähkinäkakku (20cm):

1 ¾ dl sokeria
hyppysellinen suolaa
4 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
1 dl hasselpähkinäjauhoa
2 dl hasselpähkinärouhetta

koristeluun tummaa suklaata sulatettuna ja hasselpähkinärouhetta


Mittaa sokeri, suola ja keltuaiset kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon valkuaiset. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Käytä samoja vispilöitä ja vaahdota keltuaisseos kevyesti. Lisää pähkinäjauho keltuaisseokseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele valkuaisvaahto keltuaisseoksen joukkoon varovasti. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe ja sekoita hellävaroin tasaiseksi massaksi.

Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka voilla ja jauhota hasselpähkinäjauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.

Koristele jäähtynyt kakku sulalla tummalla suklaalla ja hasselpähkinärouheella. Kakun seuraksi sopii oivallisesti vaniljajäätelö ja tummapaahteinen kahvi.

2 kommenttia:

  1. Tätä koitan. Ihana ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Ja on kyllä niin mahottoman helppokin tehdä.

      Poista