23.3.17

Persikka-valkosuklaakuppikakut!


Aurinko paistaa ja on niin, niin ihanan keväinen fiilis. Tähän päivään sopivat täydellisesti kuppikakut, jotka olen maustanut persikalla ja valkosuklaalla. Nämä voisivat sopia loistavasti myös pääsiäisen kahvipöytään.

Aurinkoa!
-Doro-




Persikka-valkosuklaakuppikakut (n. 30 pientä):

kuppikakut:

2 munaa
1.25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4.5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
120g voita sulatettuna
1 dl jogurttia
6 säilykepersikan puolikasta
100g valkosuklaata



kuorrutus ja koristelu:

2 dl kuohukermaa
(1,5 rkl vaniljakreemijauhetta)
2 tl vaniljasokeria
n. 20 g valkosuklaata
säilykepersikan puolikas


kuppikakut:
Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Kuutio persikan puolikkaat.
Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita vuorotellen voin ja jogurtin kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Näin vältät sitkon muodostumisen. Lisää lopuksi valkosuklaarouhe ja kuutioidut persikan puolikkaat. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikinaa muffinipellille aseteltuihin muffinivuokiin. Taikinaa tulisi olla noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista kuppikakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. tai kunnes kakkuset ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Mikäli et omista muffinipeltiä, voit paistaa kuppikakut myös tavallisen uunipellin päällä. Tällöin kuitenkin suosittelen käyttämään vahvoja ja varsin paksuja muffinivuokia, jotta kuppikakut säilyttävät kauniin muotonsa sivuttaisen leviämisen sijaan.

kuorrutus ja koristelu:

Vaahdota kerma, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe. Voit tehdä kuorrutteen myös ilman vaniljakreemijauhetta. Itse tykkään käyttää jauhetta, koska se tekee kuorrutteesta hieman jämäkämmän ja helpomman pursotettavan.

Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniit ruusukkeet. Koristele persikan palasilla ja valkosuklaarouheella.

1 kommentti: