23.4.17

Sokerittomat sekä hieman terveellisemmät passion-suklaaleivokset!


Meidän perhe herkutteli viime maanantaina toisena pääsiäispäivänä näillä passion-suklaaleivoksilla. Viikon loma Lapissa ja ihan älytön herkuttelu siellä painoivat vatsassa. Halusin tehdä jälkkärin, joka olisi ensiaskel kohti sokeritonta arkea.

Passionhedelmä on yksi lempparini. Se toimii erinomaisesti suklaan parina. Olisi siis helppo valita leivosten perusraaka-aineet. Kotimatkalla Lapista kun vielä lueskelin naistenlehtiä, osui silmiini resepti aamiaisen suklaakakusta. Päätin yhdistää terveellisen ja herkullisen suklaakakun raikkaaseen passioniin. Muokkasin suklaakakkureseptin leivoksiini sopivaksi. Passionmoussen ohje syntyi tehdessä. Sokerittomuuden lisäksi resepti on maidoton ja vehnätön. Erinomainen terveysjälkkäri!

-Doro-





Sokerittomat passion-suklaaleivokset (3 leivosta tai yksi pieni kakku):

pohja:

¾ dl kaakaojauhetta
¾ dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
¼ tl suolaa
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl vaahterasiirappia
½ dl kaurakermaa

vuoan voiteluun voita/öljyä ja jauhotukseen hieman kaakaojauhetta

passionmousse:

¾ dl passionin hedelmälihaa ilman siemeniä (n. 6 passionia)
2 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
1 liivate
3 tl hunajaa tai maun mukaan

koristelu:

Passionhedelmien hedelmälihaa, suklaata jne.


pohja:
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää munat, öljy, vaahterasiirappi ja kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina on varsi löysää, mutta sen kuuluukin olla.
Kunnosta pieni kakkuvuoka (15cm). Leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperin pala. Voitele vuoan reunat sekä myös leivinpaperi. Jauhota kaakaojauholla kauttaaltaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa.  Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle, poista leivinpaperi varovasti ja jätä jäähtymään kauttaaltaan.

Mikäli teet pohjasta leivoksia, leikkaa muotilla/lasilla (halk. 6,5 cm) siitä kolme leivospohjaa. Voit tehdä myös yhden pienen kakun.

passionmousse ja leivosten/kakun kokoaminen
Teet sitten leivoksia tai kakun, käytä kakkukalvoa siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Voitele kakkukalvot hyvin kevyesti rypsiöljyllä. Leivosten kohdalla kietaise kakkukalvo jokaisen pohjan ympärille ja kiinnitä maalarinteipillä. Pientä kakkua tehdessäsi, voit kääriä kakkukalvon vapaasti pohjan ympärille tai käyttää kakkurengasta apuna.

Valmista mousse. Lusikoi passionhedelmistä hedelmäliha siivilään. Paseeraa hedelmäliha niin, että syntyy sileää passionmehua ¾ dl.

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Avaa kookoskerma purkki ja lusikoi paksu valkoinen kerma kulhoon. Jätä käyttämättä kerman nestemäinen, läpikuultava osuus. Vaahdota kylmää kookoskermaa voimakkaasti viitisen minuuttia tai niin kauan kunnes muodostuu kevyttä kookoskermavaahtoa. Mausta kerma hunajalla.

Laita passionmehusta puolet lämpiämään pieneen kattilaan. Lisää kuivaksi puristeltu liivate kuumaan mehuun ja sekoita tasaiseksi. Nosta pois liedeltä. Lisää loput passionmehusta ja varmista, ettei liivatepassionseos ole liian kuumaa. Kaada jäähtynyt, muttei hyytynyt liivatepassionseos ohuena nauhana kookoskerman joukkoon koko ajan samalla vatkaten. Sekoita tasaiseksi.

Kaada mousse lieriöleivoksiin tasaisesti tai sitten pienen kakun pintaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Hyytymisen jälkeen, nosta leivokset tai kakku reiluksi puoleksi tunniksi pakastimeen. Näin varmistat, että saat kakkukalvot siististi pois. Poista kalvot ja koristele leivokset / kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti