19.4.17

Torta Pasqualina eli pinaatti-munapiirakka!


Ihana, maailman paras loma on nyt takanapäin. Meikä on niin kova hiihtofani, että melkeinpä parhaat lomat tulee vietettyä Lapissa sivakoiden. Kivaa oli kyllä palata myös kotiin, kun maanantain sai vielä rauhassa viettää kotoillen ja herkkuja syöden.

Ennen lomaa leivoin perinteisen italialaisen piirakan Torta Pasqualinan. Kyseistä piirakkaa tehdään usein juuri pääsiäisen aikaan Italiassa. Toki piiras sopii päivään kuin päivään. Jotenkin ihanan keväisen siitä tekevät kananmunat, jotka rikotaan täytteen päälle ennen piirakan paistamista. Kananmunat ovat kuin pieniä aurinkoja, jotka paljastuvat piirakkaa leikatessa.

Aurinkoa!
-Doro-





Torta Pasqualina eli pinaatti-munapiirakka (20 cm):

500g lehtitaikinaa
150g pakastepinaattia sulatettuna
250g ricottajuustoa
70g parmesanijuustoraastetta + hieman raastetta munien päälle
1 rkl oliiviöljyä
1 + 4 munaa
n. 1tl suolaa
mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää

voita vuoan voiteluun
oliiviöljyä piirakan voiteluun


Sulata valmis lehtitaikina. Ota lehtitaikinasta n. 2/3 ja kaulitse se jauhotetulla alustalla ohueksi pyöreäksi levyksi. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Nosta kaulittu taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Taikina saa roikkua vuoan reunojen yli.

Tee täyte. Mittaa pinaatti, ricotta, parmesanraaste ja oliiviöljy kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää yksi muna ja mausteet ja sekoita edelleen tasaiseksi massaksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti. Tee täytteen pintaan neljä kuoppaa ja riko jokaiseen niistä kananmuna. Ripottele munien pintaan suolaa ja parmesaniraastetta.

Kaulitse jäljelle jäänyt taikina ohueksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy varoen piirakan päälle. Painele taikinoiden reunoja yhteen. Mikäli taikinaa on paljon reunojen yli, leikkaa sitä pois niin, että jää noin yksi senttimetri yli vuoan reunojen. Kääri taikinareunat rullalle piirakan keskustaan päin. Tee haarukalla muutama reikä piirakan pintaan. Voitele piirakan pinta oliiviöljyllä.

Paista piirakkaa 190 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti