23.8.17

Maapähkinävoitäytteiset suklaapikkuleivät!


Pikkuleivät ovat ihan huippuja. Erityisen herkullisia ne ovat täytettynä. Olen aikaisemmin postannut tajuttoman hyvistä Nutellalla täytetyistä sokeripikkuleivistä. Nyt päätin kokeilla, miten maapähkinävoi toimii suklaapikkuleivän sisällä. Noh, toimiihan se ihan sairaan hyvin.

Poikani ei juurikaan piitannut näistä, koska maapähkinävoi nyt vain ei ole hänen juttunsa. Itse rakastan maapähkinävoita. Voisin lusikoida sitä suoraan purkista. Arvatenkin minä herkuttelin nämä pikkuleivät.

Tänään tuntui ihan siltä, että syksy tulee. Onneksi pensaissa on vielä kesän marjoja.
-Doro-



Maapähkinävoitäytteiset suklaapikkuleivät (n.26kpl):

n. puoli purkillista maapähkinävoita (grunch)

200g voita
3.5 dl sokeria
2 munaa
2tl vanilja-aromia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
0.5 tl leivinjauhetta

Nosta teelusikalla maapähkinävoinokareita leivinpaperille noin 26 kpl. Laita leivinpaperi nokareineen pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan jokaisen lisäyksen välissä voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja vanilja-aromi yhdellä kertaa voi-munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

Ota taikinaa noin ruokalusikallinen ja muotoile siitä lätty. Tee lopulle taikinalle samoin. Lisää pakastuneet maapähkinävoinokareet puolien taikinalättyjen päälle. Nosta jäljelle jääneet taikinalätyt kansiksi maapähkinävoinokareiden päälle. Pyörittele maapähkinävoilla täytetyistä taikinalätyistä palloja. Nosta pallot pellille leivinpaperin päälle. Jätä taikinapallojen väliin riittävästi tilaa, jotta pikkuleivät voivat levitä kypsyessään.

Paista pikkuleipiä 190 asteessa noin 12-14 minuttia, kunnes pikkuleivät ovatkypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti